ló és lovas

Ezen az oldalon igyekszem a lovas, a lovaglás témákat körbejárni.

Tippeket szeretnék adni a lovagolni vágyóknak, hogy mely lovardák és lovasiskolák nyújtanak lehetőséget a tanulásra.

Ha a lovasterápia iránt érdeklődik valaki, akkor is hasznos információkat szerezhet azokról a helyekről, ahol foglalkoznak a hippoterápiával.

Linkblog

lovak, lovaglás

Ló, lovas, lovaglás, lovak, lovastábor, lovastúra, lovarda, lovardák, eladó lovak, eladó ló, lovas képek, lófajták, lovas rendezvények, lovasprogramok, lovas hírek, díjugratás, díjlovaglás, western, lovasterápia, bértartás

Friss topikok

Archívum

Kaliforniai stílus -a western lovaglás egyik irányzata

2007.10.15. 15:40 | lovasinfo | Szólj hozzá!

Címkék: lovaglás lovak western lovaglás lovaglási mód

A western lovaglás egyik irányzata a "Kaliforniai stílus".

A hidalgók* és vaquerók* lovaglási módja tökéletesen együttmáűködő lovat követelt meg a lovagláshoz.

A lovak kiképzését négy vagy öt éves korukban kezdték meg, s ez rendszerint három éven át tartott. Érthető, hogy ők voltak gazdáik legértékesebb tulajdonai. A spanyolok művészien díszített nyergekkel és ezüstből készült zablákkal ékesítették lovukat, és büszkén mutatták be őket a lovas versenyeken, ahol igen nagy hangsúlyt helyeztek a látványosságokra.

A  vaquerók elődei Spanyolországban bikaviadalokon szereplő és harci lovakat képeztek ki, mely során különböző technikákat alkalmaztak. A vaquerók ezekből a technikákból átvették azokat, amelyeket alkalmazni tudtak a marhákkal való munka során.

Ebben a lovaglási stílusban alapvető követelmény a kemény és gyors megállás, a hátulsó láb körüli könnyed megfordulás, a helyes lábon történő vágta és az ugrásváltás. Az ilyen feladatok teljesítése atletikus lovat igényel, amely nagyon jól dolgozik a hátulsó lábaival. Alapvető feltétel mindemellett a könnyű lovagolhatóság is. A betanított lovakat elsősorban testsúly-segítségekkel irányítják, az egykezes laza szárhasználat csak jelzésértékű. A ló és lovas összhangja a munka során nagyon harmonikus.

hidalgók: nemesi származású, bizonyos kiváltságokat élvező középkori spanyolok címe.

vaquerók: mexikói eredetű marhapásztorok megnevezése


Forrás: Magyar Westernlovas Egyesület

A bejegyzés trackback címe:

https://lovas.blog.hu/api/trackback/id/tr100196960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása