ló és lovas

Ezen az oldalon igyekszem a lovas, a lovaglás témákat körbejárni.

Tippeket szeretnék adni a lovagolni vágyóknak, hogy mely lovardák és lovasiskolák nyújtanak lehetőséget a tanulásra.

Ha a lovasterápia iránt érdeklődik valaki, akkor is hasznos információkat szerezhet azokról a helyekről, ahol foglalkoznak a hippoterápiával.

Linkblog

lovak, lovaglás

Ló, lovas, lovaglás, lovak, lovastábor, lovastúra, lovarda, lovardák, eladó lovak, eladó ló, lovas képek, lófajták, lovas rendezvények, lovasprogramok, lovas hírek, díjugratás, díjlovaglás, western, lovasterápia, bértartás

Friss topikok

Archívum

Lovasterápia - lovaglás a gyógyászatban

2007.10.18. 22:04 | lovasinfo | 1 komment

Címkék: lovas lovaglás lovasterápia hippoterápia

A lovasterápia lóval és lovon végzett gyógyászati eljárás, amely a ló és az ember hasonló mozgásképletét használja ki. Célja az általános fejlesztés és nevelés.

A lovasterápia négy ága:

- hippoterápia, az ortopédiai és neurológiai eredetű kórképes esetében, melynek során a ló háromdimenziós mozgását használják arra, hogy a lovas számára olyan impulzusokat küldjön, ami az emberi járásra legjobban hasonlít,

- gyógypedagógiai lovagoltatás, melynek esetében a ló motivációs eszköz. Beszéd- és értelmi sérültek, autisták számára lehet különösen hasznos: a lovaglás olyan fejlesztési lehetőségeket nyújt, amit a négy fal között lehetetlen megvalósítani,

- a pszichoterápia lóval, nagyon új ága a hippoterápiának, melynek keretében pszichológus foglalkozik a pácienssel, akik zömmel szenvedélybetegségektől szenvednek.

- a lovas torna (sérültek esetében a parasport) pedig lehetőség mindazoknak, akik a terápia során megkedvelik a mozgásnak ezt a formáját, módját, esetleg „kiöregednek” a terápiából.  A parasport gyógypedagógus, gyógytornász és lovasoktatók közreműködésével zajlik: mindig csapatmunkáról van szó, a gyermekkel lovasterápiás team, lovasoktatók és képzett lovas edzők foglalkoznak.

A lovasterápia nem játék, nem egyszerű szórakozás!

Kizárólag orvosi javaslatra, konzultációk után kerülhet rá sor. (Előfordulhat ugyanis – ritka esetben -, hogy többet ártana, mint használna.)

A bejegyzés trackback címe:

https://lovas.blog.hu/api/trackback/id/tr55200713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bettina 2008.02.26. 22:02:03

Én csak hobbyból lovagolok és nagyon szertem és nincs semmibetegségem ami miatt járok!!!És nagyon szeretem
süti beállítások módosítása