ló és lovas

Ezen az oldalon igyekszem a lovas, a lovaglás témákat körbejárni.

Tippeket szeretnék adni a lovagolni vágyóknak, hogy mely lovardák és lovasiskolák nyújtanak lehetőséget a tanulásra.

Ha a lovasterápia iránt érdeklődik valaki, akkor is hasznos információkat szerezhet azokról a helyekről, ahol foglalkoznak a hippoterápiával.

Linkblog

lovak, lovaglás

Ló, lovas, lovaglás, lovak, lovastábor, lovastúra, lovarda, lovardák, eladó lovak, eladó ló, lovas képek, lófajták, lovas rendezvények, lovasprogramok, lovas hírek, díjugratás, díjlovaglás, western, lovasterápia, bértartás

Friss topikok

Archívum

Lovasterápia 1. - A terápiás lovaglás jótékony hatásai

2007.10.23. 15:41 | lovasinfo | Szólj hozzá!

Címkék: lovas lovaglás lovak lovasterápia hippoterápia

A terápiás lovaglás - lovagoltatás - számos olyan lehetőséget rejt magában, melynek  segítségével gyermekeink komplex fejlesztését támogathatjuk olyan helyzetben, ahol a ló nem eszköz, hanem aktív cselekvőtárs. Ez a gyermekek számára olyan motiváló tényező, mely pozitív irányba tereli a foglalkozások hatékonyságát és hangulatát.

A konkrét hatásokat akár csoportokba is sorolhatjuk:

- fizikai hatások,

- pszichológiai hatások,

- szociális hatások,

- nevelés, oktatás elősegítése.

Nézzük ezeket egy kicsit részletesebben az iménti sorrendet követve!

Fizikai hatások

  1. Egyensúly javítása

    Ahogy a ló mozog, a lovast folyamatos egyensúlyozásra készteti - kényszeríti, s ennek következtében a lovas izmai hol meg feszülnek, hol pedig el lazulniuk az egyensúly visszanyerése érdekében. A gyakorlatok során olyan izmok is megmozdulnak, melyek a hagyományos fizikai terápiában elérhetetlen. A ló háromdimenziós ritmikus mozgása hasonlít az ember járómozgására. Ha a lovat különböző pozíciókban üljük meg, mindig más és más izmokat tudunk megmozgatni. A lovon végzett különféle koordináló feladatok - megállítás és elindítás, jármódjainak és haladási irányának változtatása -, még inkább jótékony hatással vannak a beteg szervezetére.

A bejegyzés trackback címe:

https://lovas.blog.hu/api/trackback/id/tr10204897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása